A.M.C. "The Skymasters"

Nieuwerkerk aan den IJssel

Home > Competitie > Ritverslagen > Ritverslagen 2005 / Ritverslagen 2004 / Ritverslag 2003

Historische Ritverslagen

Ritverslag 2003

Irisrit

21 november 2003 Ton van Doorn

Jawel, ik mocht weer eens een rit bij "The Skymasters" rijden na 4 ritten achter elkaar gecontroleerd te hebben. Je zou het bijna nog verleren. Gelukkig rij ik af en toe elders in het land nog wel eens rit zodat ik toch mijn niveau op peil houd.

Het is overigens zeer leerzaam om zo nu en dan eens een rit bij een andere vereniging te rijden. Zo heb ik 14 dagen geleden nog een rit in Alphen a/d Rijn gereden. Deze rit was uitgezet door Ad Hazenberg (u wel bekend). Het was een leuke en leerzame rit.
(Als u meer wil weten over de ritten in Alphen a/d Rijn kunt u terecht bij Jaap Spaargaren, Casper Bottemanne en/of Hans Keuning).

Maar goed vanavond de Irisrit, uitgezet door Dick Meijerink en Rob de Nijs.

Deze uitzetters staan altijd garant voor een goed te rijden (niet al te moeilijke) rit. Met veel zin ging ik (solo) dan ook naar het golfclubhuis. Aangekomen bij "Van Rijcke Voorsel" had ik al snel een ploegmakker voor die avond gevonden. Hans Keuning, een echte liefhebber van de rittensport, zat aan de koffie en had nog geen chauffeur voor die avond. Hans komt, als hij niet hoeft te werken, gewoon naar onze ritten en kijkt of er iemand is om mee te rijden.

Vol goede moed gingen we samen op weg. Sjirk en Els waren voor ons gestart maar die haalden we aan het begin van de 's Gravenweg al in. Ja, ja de tijden veranderen. Vroeger stond Sjirk altijd aan het eind van de rit op een donkere parkeerplaats langs de kant van de weg. Tegenwoordig doet hij dat gewoon aan het begin van de rit, open en bloot op de 's Gravenweg. Daarna hebben wij hen niet meer gezien. Ik zet daar toch zo mijn vraagtekens bij???? Waar gaat dit naar toe?????

Op de Zuidplasweg kregen we de opdracht "Na peil L". Mijns inziens is een peil een abstract iets. Volgens het uitzettersreglement van het NRF mogen deze opdrachten niet worden gegeven. Maar goed, hij stond toch echt als opdracht in onze routebeschrijving. Dan maar handelen in de geest van de uitzetter: Bij een gemaal stond een peilplank en dit hebben wij als peil aangenomen. Achteraf bleek dit inderdaad de bedoeling van de uitzetter.

Op de parallelweg van de de A20, deze avond omgedoopt tot Irisritweg, hadden de uitzetters een verkeersbordje geplaatst aanduidende een stopverbod. Dit bordje werd door ons over het hoofd gezien. Halverwege de parallelweg hadden de uitzetters een stempelcontrole geplaatst: 30 strafpunten. De plaats voor deze foef vond ik niet zo goed gekozen. De overige auto's rijden daar verschrikkelijk hard. Na afloop van de rit was Ad Hazenberg van mening dat het stopverbod bij de stempelcontrole niet meer geldde omdat je reeds een zijweg gepasseerd was. Aangezien we redelijk bekend zijn met de situatie ter plaatse, konden we als skymasterianen ons dat niet voorstellen.

Omdat we 6 minuten te laat binnen waren eindigde we op een eerste plaats met 36 strafpunten. Met een tevreden gevoel ging ik weer naar huis. Ik ben toen nog even over de Irisritweg gereden: Ad, mijn excuses, je had gelijk!

Uitzetters en controleurs bedankt voor jullie werk. Het was een geslaagde avond!

Tovado

Terug naar boven