A.M.C. "The Skymasters"

Nieuwerkerk aan den IJssel

Home > Competitie > Verslagen

Verslagen

Verslagen Competitie 2021Eindelijk weer eens een rit bij daglicht. Vol goede moed gingen we van start. Bijzonder was dat een afbeelding van een kerstman beschouwd moest worden als een routecontrole met de letter K.

na bermuda L
We hadden al gelijk door dat bermuda niet met een hoofdletter was. We zagen een eiland Cuba met daarbij een kerstman met een bermudabroek. We noteren de K en slaan linksaf.
Intussen waren we al op zoek naar een viaduct als we nog langs een afbeelding van Bermuda rijden. Terwijl we er langs rijden zagen we dat het bordje wel erg dik was. Even kijken en ja hoor er zat een stempel achter het bord en toen was de oranje vlag op het eiland ook duidelijk. Stempelen dus.

na kerstman L
We zien een bord met 2 kerstmannen en noteren dus 2x een K en voeren de opdracht uit.
Tot nog toe geen fout gemaakt.


over brug rechts
Hier hebben we getwijfeld en de eerste fout gemaakt.

na de tijd waarbij de klok 12 heit R
Wel de K genoteerd. We hadden echter niet door dat er bij een kerstman(controle) ook een hersteller kon staan. De klok was een ronde cirkel met het cijfer 1. Weer een foutje er bij.
na duvel 1e weg L
Als of de duvel er meespeelt ook hier weer de mist in. We zijn van slag. Drie fouten achter elkaar! De deuvel wel gezien maar niet gevonden dat je dat ook een duvel mag noemen.Doorgereden naar de duivel.


na windroos 2 maal R
We hadden het kleine molentje op de molen wel gezien, maar wisten niet dat het ook een windroos was. Wederom in de fout.


na sleper R
Bij de kerstman aangekomen eerst weer een K genoteerd en vervolgens vastgesteld dat de penseel die hij vasthield een sleper is.

na nachtspiegel R
Weer een kerstman die een boek las waarop een po stond. We noteren een K en rijden niet rechtdoor en missen daardoor een foute controle.
na kribbe R
Dit was een oude foef uit 2018 en we hadden de strekdammen dan ook gauw in de smiezen.


na ”HITLAND” en 4 teerlingen viersprong R
Aan het begin van de Hitlandselaan stond een bord dat op het oog uit twee delen bestond, maar bij nadere bestudering was het maar 1 bord met de tekst ”PARK HITLAND”. (De uitzetter had dit zelf niet gezien). Dat de dobbelstenen niet goed waren was niet relevant, we wilden toch al rechtdoor naar de opvanger.2 maal asfaltweg L Tussen de steenovens door naar de dijk was een probleem met tegenliggers. Achteruit en dan weer omhoog. Welke onverlaat zet zijn afval (doos) langs de weg? Weer een tegenligger en terwijl ik stop kijk ik in mijn achteruitkijkspiegel en zie in de doos een verkeersbord F21 aanduidende rijbaan of rijstrook uitsluitend ten behoeve van vrachtverkeer staan. Hier dus gedwongen de dijk op. Bij de ’s Gravenweg konden we pas voor de 2e keer naar links. Op de RC C stond HK-AL. Omdat de eerste weg doodlopend was moesten we nog langs onze startlocatie voor de laatste letter Z, die ons op een correcte wijze de doodlopende weg instuurde.
Kaart binnen ingeleverd en nadat iedereen binnen was, kregen we de uitleg in kleur.

PDF Uitleg Boutrit

Jaap het was een geweldige rit met leuke vallen.
Bedankt.

In afwachting van de uitslag konden we plankjes kopen voor het Rad van Avontuur. Onze raddraaier Joop Winklel gaf er een behoorlijke slinger aan en de prijzen zoals kerskransjes, rollades en kippen werden keurig aan je tafeltje gebracht.
Toen werd de uitslag door de voorzitter bekend gemaakt. En jawel we waren als eerste geëindigd in de Sportklasse.

Gerard van Leersum

Terug naar boven

Nu weer op naar Nieuwerkerk a/d IJssel voor de 3e rit van de AMC “The Skymasters” de Snertrit.
Aangekomen in eetcafé “Rustwat” een kopje koffie genomen en ingeschreven. Joop was ook al druk bezig met zijn werk als voorzitter. We kregen de routebeschrijving en die even goed doorgelezen op fouten en we vertrokken bij de blauwe vlag. Ik dacht nog dit wordt een rit voor de kaartlezer.
Punt 2. Na molen en landkaartje L De molen was niet zo moeilijk. Goed gekeken naar het landkaartje maar dat was niet goed. Er was een provincie weg maar kijk er stond ook nog een vlinder onder het bordje en laat deze vlinder ook een landkaartje heten, dus links gegaan.

Punt 5. Na trainers van Ajax en AZ weg L.
De trainers Louis van Gaal en Co Adriaanse waren goed maar AZ is een afkorting, even doorrijden naar de opvanger.
Punt 7. Voor “4,8t” R
Tekst moet in hoofdletters staan. Puntje van de kaartlezer.
Voor de sportklasse was het anders: voor “4.8T”, “4,8t” R. De straatnaam moet minimaal uit 2 letters bestaan. Reglement DRR 5.H en dus geen goede straatnaam. Rechtdoor naar RC C.
Punt 10. Na boom, voor boom, bij “Koningin Julianastraat” L.
De oriëntatiepunten moeten op de juiste volgorde worden beoordeeld, dus na, bij en voor en dat was hier niet het geval, even rechtdoor naar RC D.
Punt 17. Na mol L.
De foto goed bekeken met het zoeklicht en ik zag aan het bordje dat de uitzetter aan het plakken was geweest. “er is ER een Jarig” U moest eerst einde weg R.
Door de oranje vlag moest U wel stempelen al stond deze RC verdacht opgesteld, je zag hem haast niet.


Punt 22.Na viaduct weg L (Rijksweg)
Nadat ik uit het tunneltje kwam en rechtsaf sloeg, stond er een DLW, rechtdoor naar de McDonald’s. Helaas geen goede DLW niet gezien dus 30 strafpunten.
Punt 23. Na deken R.
Op deze lange donkere weg zoekende naar deken en wat vonden we: een losse deken, dat is een los punt bordje met Mexicanen met hoeden en gewaden.
Dat is ook geen deken maar op het paaltje aan de achterzijde een kleine foto van deken C. van Dijck. Opdracht uit te voeren naar R goede RC L.Punt 25. Na een hockeyer, een tennisster en 3 voetballlers R
Weer een puntje voor de kaartlezer. De hockeyer was goed, een tennisster was ook goed maar alleen de 3 voetballlers niet, er zat een l teveel in de routebeschrijving.
Punt 30. Na stempel L.
Deze controle is vervallen voor iedereen. Je kon de stempel niet zien, die zat in het kokertje aan het paaltje.
Punt 34. Na Koning Willem Alexander en Koningin Maxima L. Prachtige foto’s van ons koningspaar maar weer een puntje voor de kaartlezer. Het streepje op de eerste a in Maxima ontbrak dus doorrijden naar de goede RC P.
Punt 36. Einde weg L. We komen weer langs de foto’s van ons koningspaar (zie foto).

Op de eerste foto heeft geen van beiden een kroon op het hoofd. Maar zag U de bloemen op de foto? Deze hebben ook een kroon, U kon de opdracht uitvoeren naar RC N.

Punt 42. Na ingredienten voor snert L. Heerlijke onderdelen van de erwtensoep maar als U goed gelezen had ontbrak de Umlaut op de 2e e, het is ingrediënten.
Doorrijden naar RC S.
Punt 46. Na vier verkeersborden (MUG) L.
De eerste vier verkeersborden waren goed (zie foto).Als je goed keek zag je het verkeersbord DO4 die een verplichte rijrichting aan geeft, dus niet links maar 2e weg L. Rechtdoor stond nog een bord met 3 goede en 1 fout verkeersbord als afleiding, dus geen RC gehaald.
Punt 51. Viersprong L. (VADNA)
Kijken of we nog wakker waren. Bij de viersprong aangekomen zagen we dat rechts een DLW stond dus geen viersprong. Rechtdoor naar de RC V die gaf op hier keren viersprong R (HK XR). Niet meteen naar de finish want het was natuurlijk nog steeds geen viersprong. Nog even doorrijden naar de goede RC W. En dan naar de finish. Kaart ingeleverd en op naar de “Snert”. Die was goed verzorgd.

Uitzetters en controleur. Het was een geweldige (Snertrit) wat een tijd en energie is er ingestoken. Klasse! Bedankt. En ik hoop gezien de (Corona) dat het nieuwe jaar 2022 meer deelnemers aan de rittensport mee doen. Anders zie ik de sport verloren gaan. Zeg het voort!. Groetjes Henk Schopping

Terug naar boven

 

Nadat we om 20.20 uur de controlekaart en de routebeschrijving in ontvangst hadden genomen liepen we via de trap naar beneden. Na het één en ander geordend te hebben vertrokken wij op zoek naar de blauwe vlag op De Vijf Boeken.
We reden langs onze startlocatie om opdracht 1 te gaan uitvoeren.
Na einde weg L
In eerste instantie dachten we dat we opzoek moesten naar een einde om daarna linksaf te gaan. Maar toen we een door de uitzetter geplaatst bord zagen met daarop een afbeelding van een wegsituatie kwamen we op andere gedachten.
Naar onze mening was de afbeekding op het bord geen object. Je kon ook niet vaststellen of de wegen naar links en rechts wel doorlopen en niet doodlopend zijn. De wegen monden ook niet uit op de bereden route.
We zijn rechtdoor gereden naar RC E, die we volgens de uitzetter niet moesten hebben.
Rijdend op de Zuidplasweg was de opdracht: Na zeepaard L (MUG)
We zagen op de afbeelding een zeepaardje. We reden rechtdoor en haalde de goede RC Z.
Op de Parallelweg Zuid was de opdracht:
Na viaduct en twee namen van Hanzesteden L (VADNA) Hier zagen we de namen van twee plaatsnamen zonder hoofdletter.
De opdracht was dus niet uitvoerbaar. Rechtdoor de RC 1.

Op de Parallelweg Noord was de opdracht:
Na brug en tweede som L
Na de brug stond de som 7 + 7 = 14. Hier hadden wij even niet in de gaten dat 7 + 7 ook een som is, maar na wikken en wegen toch maar besloten om de opdracht uit te voeren, gezien de uitkomst 14 ook een som is.

Via de 2e Tochtweg reden we naar onze volgende opdracht:
Voor tweede product viersprong L
Hier had de uitzetter een bordje neergezet met 7 x 7 = 49 met daarachter de RC P.
Met Google even opgezocht dat de uitkomst van een vermenigvuldiging een product wordt genoemd. Maar dan: wat is nog meer een product? Even verder zoeken en dat kan van alles zijn en uiteindelijk maar aangenomen dat de RC P door de uitzetter geplaatst ook een product is.

De opdracht in punt 19 was: Na libelle R (MUG)
Hier zagen we op de afbeelding een langpootmug. Wel alert blijven en verder zoeken, eerst de RC L en daarna niets meer kunnen ontdekken van een libelle. De opvanger RC 2 voor allemaal.Bij de volgende opdracht was het wel leuk dat mijn voornaam werd gebruikt. Na joop R (MUG)We zagen de volgende afbeeldingen: eerst die van Joop van den Ende. Een eigen naam schrijf je met een hoofdletter J.
Naast meneer van der Ende een fles wijn met een plaatje van een rozenbottel erop en ernaast de RC J. Laat rozenbottel ook joop genoemd worden. Hier had de uitzetter ons te pakken en schreven wij maar 1x de RC J op en reden we niet het ommetje om nogmaals de RC J te noteren.

De laatste opdracht in de Hoogeveenen
Na dag L (MUG)Op het bordje van de uitzetter stond de tekst Tweede Paasdag en dat namen wij aan als een dag, de RC D. Niet gezien dat er ook nog een voegijzer aan het bordje hing en dat noemt men ook een dag.Via de Maatveldseweg naar opdracht:
Na kip met eieren en de naam van de munteenheid van Laos L
Hier bekeken we de afbeelding goed. Het was echt een kip met eieren. Dan maar zoeken wat de munteenheid van Laos is en dat bleek een Kip te zijn. Omdat de tekst Kip na de kip met eieren stond, kon je de opdracht uitvoeren en kreeg je de RC M. De naam van Dinar die je ook zag was voor afleiding.


Via een ommetje kwamen we bij de opdracht van punt 35:
Na verloren kop tweede weg R (MUG)De uitzetter had een afbeelding van een struisvogel met zijn kop in het zand geplaatst en dat is geen verloren kop. Maar het bordje nog eens goed bekeken en jawel hoor bovenin aan de zijkant van het bord zat een spijker met een verloren kop. Opdracht uitvoerbaar en we kwamen weer langs de RC M.

Dan de laatste opdracht op het bedrijvenpark van Nessepoort:
Na krent R (MUG)
Op de afbeelding zagen we verschillende stripfiguren. Wat is nou een krent? Iemand die op zijn centen zit en weinig uitgeeft? Er is ook een gezegde dat iemand op zijn krent zit, daar wordt het achterwerk van een persoon mee bedoeld. En dat achterwerk van die persoon zie je op het plaatje van De Zware Jongens.
Opdracht uitvoerbaar en via het ommetje reden we de foute RC K mis.In Capelle aan den IJssel en reden we de Akeleibaan op
Hier de opdracht 44: Voor twaalf letters “Twaalf” R
Hier telden we eerst de losse letters boven op een pand verderop en kwamen ook tot twaalf. Toen het zelf geplaatste bord van de uitzetter bekeken en kwamen we tot de conclusie dat je een straatnaambord zo mag gebruiken.De bedoeling was dat je de letters op het bord telde, je kwam wel tot dertien letters, maar dan heb je er ook twaalf gehad en dus was de opdracht uitvoerbaar.

Verderop opdracht 45: Na vork voor barbeque L (MUG)

In eerste instantie dachten we dat er een komma tussen had moeten staan:
Na vork, voor barbeque L. Toch maar eens goed naar de afbeelding gekeken en daar zag ik dat de vork voor de barbecue lag en was het volgens ons uit te voeren. Maar helaas zag ik hier de tekstval over het hoofd, je schrijft barbecue met een c en niet met een q.
We misten hierdoor de RC Q.
In punt 48 was de opdracht: Na symbool voor staal asfaltweg L
Op het geplaatste bord stond de tekst Fe en dat is een symbool (voor ijzer) langs RC Y en een lantaarnpaal van staal.
Via een ommetje kwamen we nogmaals langs de RC Y.

In punt 49 was de opdracht: Na “AMCS” en raadsheer R (VADNA)

Op de afbeelding zagen we een vrouwelijke rechter en toch maar even de betekenis van raadsheer opgezocht. Een vrouwelijke rechter wordt ook raadsheer genoemd.
We gingen rechtsaf en reden nogmaals langs RC 7.

De laatste opdracht op het bedrijvenpark luidde: Na Donnie R
We zagen een afbeelding van Ajacied Donny van de Beek en daaronder een briefje van € 10 en daarbij de RC V. Wij konden dat briefje van € 10 niet in verband brengen met Donnie en wat bleek later in de uitleg, dat Donnie opgedaan is van een tv-programma. Daarin werd duidelijk aangegeven, dat dit geen Nederlands was, maar straattaal. Veelal komen deze woorden uit het Surinaams, zo ook Donnie.
Afijn wij herkende de voetballer Donny van de Beek, maar hadden niet in de gaten dat zijn voornaam geen Donnie maar Donny is. We reden het ommetje en kregen nogmaals RC V, die voor de tweede keer fout was.vervolgens: Na fits L.

Hier was wel een fiets aanwezig op het verkeerbord, maar wel goed lezen er stond geen fiets en ook geen flits, maar fits . Ik ging daar op onderzoek uit en naast het benzinestation stond een bordje met een afbeelding van een scharnier erop. Laat dat nou een fits zijn. We voerden de opdracht uit.Verderop de opdracht “Paasmandje” R.
Volgens het Bijzonder Reglement van A.M.C. “THE SKYMASTERS” 2021 dienen zelfgemaakte straatnaamborden witte borden met zwarte tekst te zijn, waarvan de als straatnaam dienende tekst is onderstreept. Deze streep maakt geen onderdeel uit van de tekst. Hier waren we niet alert genoeg. Het paasmandje dat ook op het straatnaambordje stond mag niet. Wij voerden de opdracht uit en misten hierdoor de RC X.


Opdracht 67: Na drie artikelen L (MUG)
Hier zagen we op het zelfgeplaatste bord van de uitzetter drie krantenstukjes en één krantenstukje heet een artikel, echter bij meer krantenstukjes spreekt men van artikels. Wij reden rechtdoor omdat we twijfelden aan het artikel en noteerden de RC A.

Bij punt 70 was de opdracht: Na viaduct, voor WW R
Ik zag op de geplaatste WW dat mijn achternaam erop stond met het aantal kilometers. Op een door de uitzetter geplaatste WW mag enkel de plaatsnaam vermeld worden en eventueel een pijl, maar geen 111 KM achter de plaatsnaam.
Dit hadden wij door en haalde rechtdoor de RC W.
We finishten op De Vijf Boeken en leverden onze controlekaart in bij Eetcafé Rustwat.

Het was een mooie rit met leuke opdrachten erin verwerkt
Er waren veel tijdsoverschrijdingen en er vielen veel strafpunten. Wij hadden 5 fouten gemaakt en 41 tijdstrafpunten. Een totaal van 191 strafpunten, goed voor een 2e plaats in de sportklasse.
Tot slot wil ik de uitzetter Bertus van der Horst bedanken voor het verzorgen van de Wijnrit. Ook wil ik Martin den Dunnen bedanken voor het controleren van de Wijnrit.

Joop Winkel
Voorzitter The Skymasters

Terug naar boven 

Na zo’n 20 jaar afwezigheid hadden wij besloten weer eens mee te doen aan een puzzelrit. We hadden het er vaker over gehad, en nu moest het er maar weer eens van komen.
Site van de skymasters opgezocht, alle reclame op radio en krant was ons voorbijgegaan, en 10 september vanaf 19.45 uur konden we ons melden. Even tanken in Nieuwerkerk was al ons eerste struikelblok. Twee van de drie tankstations hadden een storing waardoor we alsnog na achten aankwamen. Maar toch, na een goede ontvangst, extra uitleg en hoe langer hoe meer angst dat het een ramp zou worden, vertrokken wij bij de start. Daar maakten we gelijk de eerste fout door de letters na de vlag te negeren. De opvanger RC Z deed zijn werk en vrolijk verder, de kop was eraf.

De VIP plaatsen negeren bij dat stadion was voor ons geen probleem, zoals Jules Deelder al zei: Als Spartaan zijn we geboren…

Dan rechts van de snelweg op zoek naar een afritsymbool. Compleet gemist waardoor wij ook de RC X misten.
De RC 1 konden we gelukkig niet missen waarna we bij de bevers ook geen fout maakten. Dat de dieren muskusratten waren was ons ontgaan, maar dat de scouting in deze leeftijd ook bevers zijn wisten we dan weer wel.

De J die we daarna tegenkwamen uiteraard gewoon genoteerd. Wetende dat je niet mag stoppen onder een viaduct hadden we geen tijd te checken of de zaag was gebruikt. Hierdoor de RC N gemist.De RC B bij de Zuidplasweg gemist omdat wij netjes rechtsaf sloegen en niet in de gaten hadden dat er meer tekst op het bord stond.>Bij boedhabeeld zagen we dat het verkeerd gespeld was, maar waarom we dan de RC C gemist hebben? Geen flauw idee. RC W haalden we wel binnen waarna ook RC 3.

De tangram had duidelijk een stukje teveel, pakken die RC V.
Een kattentong zagen wij niet, wisten ook niet dat we heel de paal moesten ontleden, maar ook de penseel van de schilder vonden wij geen kattentong waardig. En weer een paar missers.


VRW links deden wij keurig.
Ja,het liep echt lekker vonden wij.
En als je dan 2x X op een bordje ziet, dan noteer je dat toch gewoon…
De gondel was niet te missen waarna we op het zeer donkere deel van de route kwamen.
Uiteraard fijn dat er ook nog natuurgebied is waar geen verlichting is.


Victor Veilig, zo blij dat we wisten wie dat was. En natuurlijk hebben we er geen erg in dat je bij een oranje vlaggetje moet stempelen, en in dit geval 2x…
Fijn dat u het stempelkussen heb gevonden u mag 1x stempelen en na gebruik het deksel dicht doen de uitzetter

Dat Oud Verlaat niet in het woonplaatsenregister staat is natuurlijk een groot gemis. Daarvan onder de indruk zagen we ook het andere bordje niet en dus rechtdoor om de foutieve RC K op te halen.Zonder een door ons goed uitziend keppeltje toch RC 7 bereikt. De BELWINKEL hebben we op goed geluk uitgevoerd en 1x RC M vonden wij dan ook voldoende. De auto was makkelijk: Nee, Renault heeft geen capri, dat moet een Ford zijn. Rij maar door. En dus een RC T gemist. Het korset zat als gegoten (rijglijf) waardoor wij de RC Q binnenhaalden. De Einbahnstrasse fahren wir nicht links, das ist Deutsch, oder? Helaas de RC A links laten liggen.

De koolmezen zagen wij als koolmezen, niet dat er gleuven onder de koolmezen zaten. Bij de stommeknecht maakten wij ook weer een minder slimme keuze waardoor wij ook de RC D nog binnenhaalden.

Al met al dachten we onze eerste rit sinds jaren toch redelijk gedaan te hebben, het viel niet tegen. En toen kwam de uitslag…., OK! Met 17 fout is er nog een hoop werk aan de winkel. Laten we het erop houden dat we nog een beetje moeten inkomen. We hebben het naar ons zin gehad en kijken alweer uit naar de volgende ritten.

Harold en Marina de Bruin


Terug naar boven